9 de març del 2011

Popeye, Paret de la Figuereta, Collegats

La paret de la Figuereta ens ofereix escalades ràpides per a l'hivern, a tocar de l'Àrea de la Figuereta (carretera de la Pobla de Segur a Sort). Hi ha vies de tot tipus, en aquest cas és una fissura semiequipada que surt a la dreta del sostre dominant. Oberta per J. Amengol "Baró", A. Ballart, S.Parcerisas, en terreny conglomerat delicat on caldrà dominar l'autoprotecció. Cinc expansions en els dos primers llargs, i algun parabolt al darrer. 

Via Popeye (100m, 6b) Semiequipada amb burins, espits, i un plom. Exposada i obligada.

Material: tascons, friends i aliens, baga savinera i cordinos per merlets. Casc imprescindible. 
Data d'ascensió: octubre 2010

L1 (V+, 35m, 1 parabolt, 1 plom i 2 burins): Ens situem just sota el sostre dominant de dalt de tot de la paret, una mica a la dreta. Una petita rampa ens situa damunt un bloc (V+), a plom d'una fissura vertical, on hi ha un parabolt a uns 5m de terra. Seguim la fissura (Vº/V+), amb roca trencada però amb possibilitats d'assegurar (trobem un plom original). A uns 12/15metres hi ha un parell de burins, i poc més amunt trobarem la reunió (2 espits).

L2 (6b, 35m, 3 espits): Sortim seguint la fissura amb tendència a la dreta, quan es desploma trobem 2 espits (6b), en sortim per terreny més fàcil (placa Vº) en diagonal a l'esquerra, fins un altre espit (6a) del qual sortim a la dreta per una vira fàcil (IVº) però trencada (melons per endur-te a casa), amb algun merlet apte. Reunió de 2 espits, sota un diedre a la dreta del gran sostre dominant.

L3 (IV+, 30m, 3 parabolts): Sortim recte a buscar el diedre franc (IV/Vº) assegurat amb parabolts (via Popeye original neta) i en sortim per l'esperó de l'esquerra per terreny fàcil (II/III) fins una alzina on muntem reunió.

 

 


Obrint el primer llarg de la Popeye

1 comentari:

  1. Ostres! no se com he acabat al teu bloc... sant Google!

    Qui em va parir, no pares quiet! A veure quan em treus a escalar xD

    Ens veiem a Riglos, no?

    Salut!

    ResponElimina