18 de febrer del 2011

Alta Fidelitat (V+, 150m) Serrat de Monjos, Montserrat


Aquest sector de Montserrat encarat al sud i perfecte per a l'hivern va ser impulsat als 90, i per això en la majoria d'itineraris caldrà dur friends i tascons. L'autoprotecció i la lògica són la tònica del Serrat de Monjos i Garrigoses, i la roca i les feixes ens faran estar alerta en tot moment. Els germans Masó van encertar una línia en lliure força equipada amb espits i alguns claus (any 2000), que serpenteja per ressalts i algun diedre.


 
Alta Fidelitat: 150m, V+. Bastant exposada en terreny "fàcil".
Material utilitzat: friends del #00 al 2, tascons, cordinos, bagues savineres.
Ascensió feta el 28-11-2010

L1.- Prenem l'esperó en una llastreta, (spit) i cap a la dreta, per terreny fàcil. Un ressalt ens condueix a una fissureta on trobem algun clau (Vº), i en sortim a l'esquerra per posar-nos damunt l'esperó per terreny herbós.

 
L2.- Sortim a l'esquerra fins uns blocs que superem (IV), seguint un diedre poc marcat (algun clau). Quan tenim l'ocasió, ens posem damunt l'esperonet de la dreta (espits visibles); un passet finet (V+) que ens condueix a una rampa on hi ha la R.

En Pep començant el segon llarg.
 
L3.- Superem el mur fissurat dominant, fins una feixa, que seguim a la dreta i amunt per una canal herbosa. Cal prendre el diedret (clau visible) de Vº que tenim a la dreta. Pugem al ressalt per terreny descompost, on hi ha la reunió.


 Vistes a l'Oest i a l'Est de la 3a reunió. L'Aleix a la R3 de la via Picnic.







 
L4.- Sortim amunt a posar-nos damunt un esperó a la dreta (clau i espit), seguim amunt per placa mantinguda i equipada, lleugerament a la dreta fins una placa ajaguda molt característica (Vº). Un sostret de bon cantu (V/V+) ens mena per un diedre a unes plaques de bona roca (IV), fins reunió final (espit + pitó).
     
En Pep Coll al quart llarg.
 
L4.- Un ocellet contemplatiu ha escollit el foradet de sota per viure-hi. Aquest sí que ens fa enveja, quines albades montserratines més maques que deu tenir!! Quin niuet!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada