17 de febrer del 2011

Navarro (V, 200m) Roca dels Arcs, Vilanova de Meià

La Roca dels Arcs es debilita a la zona de la via Tàrrega i fins la Necronomicón ofereix moltes vies assequibles que resten poc equipades, permetent-nos així un terreny de joc per autoprotegir-nos, endevinar itineraris, i gaudir de la roca vilanovina. En essència, recordar el regust més clàssic i honrar la història de la vertadera escalada. La Navarro és una d'aquestes línies, cercant la lògica i assequible.
Navarro:
200m, Vº
Equipament:
poc equipada amb alguns claus, burins i espits.
Material:
joc de friends (del #00 al #3), tascons, cordinos, bagues llargues, alguna plaqueta recuperable, 4 cintes exprés i algunes més de llargues.
Data ascensió:
13-11-10
 ressenya escalatroncs aquí

L1.- Superem un mur amb bons cantells, (2 pitons) amb tendència a la dreta, per un diedre. Ens situem a la dreta d'aquest, damunt uns blocs. Reunió de 3 burins i un espit.

L2: Sortim recte amunt, amb lleugera tendència a la dreta, on veiem una expansió. Superem verticalment (pitó), ens fiquem en un diedre força facilet i sortim en una feixa on hi ha un sabinot gegant, on fem reunió. Quan arriben els companys, canviem de reunió fins una sabina situada 20m més a l'esquerra (flanqueig de III fàcil de protegir).


Flanqueig en el canvi de reunions.


L3: sortim recte amunt per un muret vertical però cantus d'espant (1 spit). Seguim amunt, però no ens hem de confondre anant a l'esquerra hi ha un parabolt que no és nostre (6a/6b??). Hem d'anar fins una feixa a muntar reunió a una sabina.


Començant L3, pas de V.

L4.- Sortim per terreny ajagut cap a l'esquerra, després pel centre i sortim per la dreta de la gran placa que tenim davant, esquivant un sostret de mala roca. La via original encara flanqueja més a la dreta fins trobar un punt dèbil de IV/IV+.

Pas de cinquè de l'últim llarg.

Descens per la carena de la dreta, seguint un caminet que baixa decidit (i relliscós) fins el torrent de darrere, deixant-nos a la carretera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada