18 de febrer del 2011

Tàrrega, (200m, V) Roca dels Arcs, Vilanova de Meià

La via pionera de la paret (any 1974), la Tàrrega és una via que no ha perdut l'encant d'una ascensió lògica, astuta i exposada. Cercant en tot moment el punt més dèbil, dibuixa una sinuosa línia que venç la Roca dels Arcs de la manera més senzilla. Dos primers llargs més drets ens duen a trams ajaguts que surten entre vegetació fins al cim. Tot i la relativa facilitat, cada llarg exigeix navegar encertant l'itinerari i saber autoprotegir-se com més ens plagui. Pot ser una via exposada en la mesura que l'escalador sigui més o menys destre, o més o menys agosarat, però Vilanova de Meià és generosa i podem jugar amb els ferros fins que en quedem tips.

ressenya escalatroncs 
Tàrrega: 200m, V
Equipament: 2 claus. Totes les reunions en sabines ben parides.
Material: friends (micro#0 fins #2), tascons, bagues savineres, cordino, plaqueta recuperable útil en cas de navegació a la deriva.
Data ascensió: gener-2011

Descripció: Grimpem fins la R0, la via comença en bons cantus de placa amb tendència a la dreta, fins uns blocs grans en diedre que ens duen a una sabina, d'on flanquegem a la dreta per la mateixa vira fins una altra sabina on fem reunió. 
D'aquí sortim i ens posem a la placa de la dreta (pitó visible), vertical però amb cantu. Sortim amb tendència a la dreta fins unes sabines, on seguim en una placa vertical (pas Vº) fins reunió en sabina.
Sortim de R2 serpentejant per la placa de IV/IV+, i quan s'ajau anem en diagonal a la dreta fins una bona sabina. El darrer llarg esquiva els sostrets del damunt, descriu un arc a la dreta per la placa més fàcil (IIIº/IVº) amb un darrer ressalt més vertical però fàcil. Reunió en sabina.  

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada