17 de febrer del 2011

Performance, (V+, 200m) Moles del Pessó, Collegats

Quan seguim la paret del Pessó a l'esquerra, la paret perd alçada però guanya tranquil·litat. Les Moles del Pessó tenen itineraris de 2 a 5 llargs, amb equipament variable, i les vies destaquen per la seva sinuositat i lògica. La Performance és la més ben equipada i el seu grau assequible i bona roca la fan l'opció més repetida amb diferència. Un cop feta la via, s'entén.

Les Moles del Pessó, amb l'agulla de la Performance al centre.

Ressenya aproximada, molt aproximada.

Accés: Del pàrquing entre els 2 túnels entre Pobla de Segur i Sort, seguim el mateix camí que ens duu a la Cosmos, pugem fins al coll marcat, seguim per peu de parets, fins passar per davant la Cova de la Serpent (curiosa formació digna de cop d'ull, on es veu l'espinada de la serp gravada al sostre) i el camí ens duu fins el pany de paret orientat al Sud, amb terreny cremat fa una quinzena d'anys. Aquí ja veiem l'agulla adosada d'uns 50m arrepenjada a la paret, on progressa el primer llarg. Hi anem per senderó i grimpada fins R0. Parabolts visibles.

Orientació: sud. Primer llarg a l'ombra.
Equipament: parabolts. Gens exposada. Poc compromís.
Material: cintes exprés, alguna baga.
Data ascensió: setembre'10

La via comença per la gran xemeneia que dibuixa l'agulla adosada a la paret. IV+ i V, anant de la placa a la xemeneia fins que s'acaba. Seguim amb tendència a l'esquerra per unes balmetes i fem reunió. A partir d'aquí, tres llargs de placa compacta de IV/V disfrutón i emparabolat (originalment la via era molt Expo -A.Ballart, però ha estat reequipada generosament per César P. Hurtado). Arribem a una feixa (escapatòria a mà dreta caminant) que ens espera l'últim llarg, potser el més bonic. Una placa de Vº bonic, té un parell de passos de V+ i és més mantingut, arribant al cim. Molt recomanable.

Descens pel camí equipat de tota la paret del pessó i voltants: seguint al Nord amb tendència a l'Est fins l'esperó marcat on hi ha la baixada de cadenes (reequipada el novembre'10, recomanable arnés i bagues).

Primer llarg, acabant la xemeneia.

Tercer llarg: IV/V de plaques de bon conglomerat grisós.


En Marc Vila desfent el tercer llarg.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada