6 de maig del 2010

Cerdà-Riera a la Bandereta (Agulles, Montserrat)

En Miquel Alegre em duu a "una de les vies més maques d'Agulles i fins i tot de Montserrat". Quatre llargs que ens duran a la glòria, a l'èxtasi, a l'orgasme. Recomanable 100%. Clàssica, lògica, una línia clarivident. Portar friends, tascons, plaquetes recuperables, bagues llargues per arbres i algún cordino. Setembre 2009.

L1.- IV, 25m. Desequipada. Curta grimpada per un diedre de 10m, després prenem la canal en diagonal esquerra fins els arbres més grans, on muntem reunió.


L2.- V, 35m. Prenem el diedre que ratlla la paret en forma de S. Només començar trobem un spit que balla, i tot seguit ja trobem pitons fins la reunió. Una tirada molt bonica, un pèl polida però ben assegurada amb claus. Reunió de parabolts damunt un bloc-repisa. Foto: segon llarg de la Cerdà-Riera.

L3.- V+, 30m. Sortim de la reunió cap a l'esquerra, reprenent el diedre, que ara es redreça força. Passos alternats de V i A0, ajudant-nos dels claus. Algun pas en lliure de V+, potser tota la tirada en lliure és 6a. En tot cas, és un llarg que posa les piles i és molt bonic, amb unes vistes precioses. Reunió en una repisa.

L4.- IV, 40m. Bonic llarg on ens endinsem literalment a la xemeneia arbrada que domina. Trobem un cap de burí a pocs metres de la R, i aviat ja podem llaçar savines i arbres gegants. És un llarg selvàtic, progresses per oposició entre parets i arbres, et poses d'empeus en un i ja pesques l'altre. Quan s'acaben els arbres, només manca seguir xemeneia amunt (III) amb tendència a la dreta, on trobem uns caps de burí. La reunió es pot fer en una sabina gairebé al cim.

Descens per darrere, anant a cercar la canal-xemeneia (possibilitat de muntar ràpels) en tendència a la dreta (SE). Aviat arribem al camí d'Agulles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada