5 de maig del 2010

Estrets d'Arnes: Setmana santa 2010

Aconsegueixo festa per tota la Setmana Santa i truco als companys: què tal passar-la sencera als Ports de Beseit, amb camp base a Horta de Sant Joan i nucli d'escalades als Estrets d'Arnes? Tothom s'ho trampeja com pot, i anem trobant-nos.
En total, passo 5 dies per les terres del Sud: silenci, roca, aigua i zona feréstega.
L'equipament dels Estrets és molt bo (exceptuant alguna via concreta - Skorpios, Sam Belluga, Perill d'extinció...), comparat amb la resta dels Ports (Roques d'en Benet, Masmut, etc.). Per tant, com a primer contacte amb el massís, penso que és millor començar als Estrets que a altres zones.
Crònica-resum de l'activitat. Fotos dels companys.


Dia 0: arribo sol a Horta, em dirigeixo al convent de Santa Bàrbara i faig una excursió circular amb unes vistes molt maques sobre els Ports, especialment les Roques d'en Benet. La zona cremada també es veu perfectament i convida a la reflexió... A la nit arriben la Txell i el Jordi al bar Grau d'Horta. Ja hi som! Birretes, ressenyes i gresca.


1er dia: La Txell Petit, en Jordi Bages i jo anem a la famosa "Pasión por la birra", una via molt xula mantinguda en el V/V+. Cintes exprés i R. Algun friend mitjà opcional per L3 i cordino per L4.
Primer llarg de V, amb un pas en un sostret més impressionant que difícil. Segon i tercer llargs de V+ de placa, amb passos finets. Arribant a R3 hi ha un pas de balma/panxeta una mica estrany. Últim llarg de tràmit (III). Jordi, Txell, després de fer la Pasión por la Birra.


2on dia: Molt de vent, ens decidim per l'arxiconeguda "Tintín a les Moles del Don", així la Txell podrà anar de primera i barallar-se amb el vent. Via molt equipada, cintes exprés i bagues.
Primer llarg de III+ pel costat esquerre d'una llastra. Podem posar algun friend/tascó. Reunió original en una sabina. Segon i tercer llargs empalmables, de IV molt bonic. Últim llarg d'intuïció per la dreta de la Berruga.

El Jordi i la Txell marxen, i arriben el Pep Coll, l'Aleix Borrell (del Penedès) i en Pol Macià i en Marc Ramos (del Montseny). Birres, gresca, ressenyes.



3er dia: En Pep i l'Aleix fan la Tintín, baixen i fan la bonica via Itaca (IV+).
En Pol, en Marc i jo anem a la Betelgueuse, paral·lela a la Tintín, amb xapes blanques. Primer llarg de IV+, segon de V- amb algun "aleje" guapo (cordino per pont de roca i tascó petit). Tercer llarg de tràmit per l'esquerra de la Berruga.
Sortint de R1 a la Betelgueuse.




4rt dia: L'Aleix, en Pep i jo ens dirigim a la Gronsa Sud a fer la via "Salshishes Tibetanes", ressenyada al Vèrtex. Una via de 300m que no passa de IV+? I equipada? Doncs sí. Només cal dur cintes exprés i bagues. Nosaltres vam passejar els friends i tascons tota la via...

Aproximació:
Per trobar el peu de via: des del camí dels Estrets ens desviarem "a ull" cap a la dreta, cercant una gran i ampla rampa que s'adreça. La via va per aquí. Ens situem a baix de tot de la rampa de pedra i grimpem metres amunt amb tendència a l'esquerra fins trobar la R0, parabolts lluents, i ja veurem els seguros cada 5-8m.

Els 4 primers llargs (III/III+ de placa) es poden empalmar en 2. A partir d'aquí IV de placa, reunió en una repisa amb un arbre. Les vistes són precioses: el riu a baix, les Moles del Don a l'altra banda, la paret de la Gronsa Sud al nostre costat...
El llarg següent (IV+) és un diedre/xemeneia molt i molt i molt maco (foto), que per si sol val la pena tota la via. Un altre llarg (IV+/V-) i encara un últim ressalt (compte amb la roca de dalt de tot) fins a l'aresta.

El descens es fa resseguint l'aresta direcció N, fins al cim de la Gronsa Sud. D'aquí una petita desgrimpada ens duu a una sabina amb bagues d'on fem un ràpel de 35m cap al N, fins un coll. D'aquí baixem una canalota montserratina -alguna corda fixa- que ens mena altre cop al riu dels Estrets. Sortim molt a prop del sector d'esportiva "estrets del Sol".


5è dia: ens despertem i el dia és rúfol. Estem molt enteranyinats per la gresca d'anit, i decidim acabar de fumar i beure el que ens queda, menjar amb tranquilitat i tornar cap a casa amb moltes ganes de fotre'ns la mona de Pasqua. Salut i motivació per tots!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada